22 Şubat 2016 Pazartesi

İnstagram’da Satışı Yasaklı Ürünler

İnstagram fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olarak kullananlar tarafından bilinen bir app uygulamasıdır. Ama günümüz teknoloji çağında artık İnternet üzerinden satışlar’da etkin bir rol almaktadır. Her ne kadar İnstagram’da ürün satışının yasak olması bunu etkilememektedir.


Başlığımızda İnstagram dedik ama genel’de Sosyal ağlarda , Facebook veya diğer uygulamalarda satışların aktif olarak yapılması ile birlikte , satışı yasak olan ürünlerde boy göstermekte , ama siz bir ürün pazarlayacaksınız ve bunu sosyal ağlarda satmayı düşündüğünüzde hangi ürünlerin yasaklı olduğu düşünebilirsiniz.
Yasal olmayan ürünler nelerdir ? Bunun aşağıda verdiğim sıralamada ürünlerin satışı yasaktır. Peki Bunlar Nelerdir? İnstagram’da ürün satışı yasaktır , instagram bunu desteklemiyor.
instagram satışı yasaklı ürünler
internet’de satışı yasaklı olan ürünler dersek daha iyi olacaktır şimdi bununla ilgili olarak belli başlı ,başlıklar olarak sıralıyorum.
Alkol , Ateşli silah ve bıçaklar , canlı hayvan , Seri numarası olmayan çalıntı ürünler , İnsan organları , kaçak ve ithalatı yasaklı ürünler , kopya – replika ürünler , kültür ve tabiat ürünleri , kilit açıcılar ( maymuncuk ) , Pornografi ürünler , radar dedektörleri , Resmi kıyafetler , toplu sms listesi , e-posta adreslerinin satışı , tütün mamulleri , yanıcı patlayıcı ürünler , yasaklı yayınlar , uyuşturucu maddeler , dopingli ürünler , program kırma yazılımları , sahte diploma , pasaport , ehliyet gibi kimlikler , hisse senetleri , tahvil , bono , şans oyunları ,
Bunlar genel olarak internet üzerinde satışı yasaklı ürünlerdir bunları daha açabiliriz.

Adsl Modem içinden Url Nasıl Engellenir ?

Adsl Modem üzerinden url engelleme konusunda sizlerden gelen sorulara cevap vermeye çalışacağım. Bir iş ortamında bilgi işlemci veya bireysel bir bilgisayar kullanıyorsanız veya bir cafe gibi sosyal ortamlarda kablosuz ağlarınızı yönetiyorsunuz burada yasaklayacak web siteleri mutlaka olabilir. Facebook , Twitter veya bir başka siteleri engellemek isteyebilirsiniz.


Eğer profesyonel bir iş istiyor iseniz filtreleme programları kullanabilirsiniz fakat basit şekilde siteleri engelleyebilmeniz için size iki farklı yol önereceğim. Bunlardan ilki modem üzerinden url adresine göre engelleme veya etc dosyası ile engelleme yapabilirsiniz . Şimdi bunları size sırası ile nasıl yapacağınızı bilgilendireceğim.

Modem Url Engelleme ;

Bu engelleme modem arayüzüne girilerek yapılan engellemedir. İlk önce adsl modem arayüzüne girmeniz gerekecektir. >> Modem Arayüzüne Nasıl Bağlanılır << bilmeyenler için bu adresi kullanabilirsiniz.
modemden site engellemek için modemin arayüzün kullanmaya şimdi geçebiliriz.  Modem arayüzünde bu ayarlar modem markasına göre farklılık gösterir. Airties , Zyxcel , Tp-link , Huawei , Netmaster , Everest , Dark , Tenda , Asus , S-Link , Netis , Inca , D-Link gibi farklı modemleri kullanan arkadaşlar için ben kendi modemim olan netmaster modem üzerinden göstereceğim ama mantık aynıdır.
netmaster url engelleme

NetMaster Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra Gelişmiş Ayarlar > Ebeveyn Kontrolü sekmesini seçiyoruz ve burada bir takım ayarlar ekrana gelecektir.
modem url nasıl engellenir
ilk başta ebeveyn kontrolünü etkinleştirmek gerekecek bunun Ebeveyn Kontrolünü Etkinleştiryazan kısımdaki pencereyi işaretleyin ve Uygula yazan butona basın ve aktifleştirin.
Daha Sonra Yeni Kural Ekle yazan yere bir isim yazınız mesela Facebook Engelle ismini verebilirsiniz ve ardından Yeni Kural Ekle butona basın içerik kuralı yazan yere bunu seçin Alan Adı Ekle yazan yere hangi siteyi engellemesini yapacaksanız http://www.facebook.com gibi url adresini yazın ve Alan Adı ekle butonu basınız. Aynı zamanda engelleme yaptınız url adresini buradan kaldırabilirsiniz.
Eğer giriş yaptığınızda bir parola ve ile bu erişimi açabilirsiniz bunun için parola kısmından yapabilirsiniz , bu her modem için geçerli değildir. Şimdi biz burada kadar NetMaster Modemi için nasıl url engellenir öğrenmiş olduk. Diğer modemler aynı mantık üzerinden devam edecektir genelde bunlar Güvenlik , Firewall gibi sekmeler içerisinde Url Filtreleri bölümünden yapabilirsiniz.
* Diğer url yani link adresi engelleme için en basit yol bana göre bilgisayar içerisinden yapılan programsız url engellemedir. Bununla ilgili olarak detaylı anlatım için video anlatım olarak izleyebilirsiniz.

Sabit Disk’in MBR veya GPT olduğu nasıl Anlarım ?

Hard disk yani H.D.D ‘de iki farklı terim vardır bunlardan birincisi MBR ve ikincisi ise GPTözellikleridir. İlk önce bunlar hakkında bilgi vereceğim daha sonra bilgisayarımızın sabit diskihangi özelliğidir bu nasıl öğrenilir bununla ilgili pratik bilgi vereceğim.


MBR Nedir ?

Master Boot Record yani kısaltılmış şekli ile MBR ; Harddisk’in ilk sektörüdür. Bu bölümde bilgisayarın ilk açılışında yani boot olurken hangi hangi ilk sektörden başlayacağı seçilir. Sabitdisk’te dört tane mbr yani birincil bölüm olabilir.  Bunu şöylede diye biliriz ki birbilgisayara dört tane işletim sistemi yüklenebilir o zaman burada bilgisayarın açılışında hangi işletim sistemi ile başlayacağı  mbr ön yüklemesinde sorulmaktadır.
MBR = 2 TB kadar destekler
sistem başlatma
Açılışta Mbr nereden düzenlenir ? Bunun için Bilgisayar ( sağ tuş ) > Özellikler > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma > Ayarlar kısmından varsayılan işletim sistemi seçebilirsiniz.

GPT Nedir ?

Guid Partition Table kısaltılmışıdır. peki bu ne anlama gelir ? veri depolamada bir adım öndedir. Burada mbr göre sınırlı olmayan bir bölümleme yapılabilir.
Daha ayrıntılı konu için İnternet üzerinden arama yapabilirsiniz . Şimdi konumuzda bilgisayarımızda kullandığımız harddisk’tin gpt mi veya mbr olduğunu nasıl anlarız ? bununla ilgili olarak bilgiye geçebiliriz.
GPT : 2 GB’den daha büyük 9.4 ZB kadar desteklemektedir.
harddisk mbr - gpt


Disk Bölümlemelerinde karşınıza çıkacak olan bu seçenekte siz gpt kullanabilirsiniz , fakat yeni bir işletim sistemi kuracak iseniz mbr seçeceksiniz. Gpt sadece uefi destekli bilgisayarda çalışmaktadır.

Sabit Disk’im Mbr & Gpt olduğunu Anlama ;

Win + R tuşları ile çalıştır penceresini açıyoruz ve çalıştır penceresine devmgmt.msc komutunu yazalım. Aygıt Yönetici olarak pencere açılacaktır.
aygıt yöneticisi
Aygıt Yönetici > Disk Sürücü bölümüne geliyoruz > Faremiz ile sağ Klik yaparak Özellikbölümüne giriyoruz.
aygıt yöneticisi-1
1 numaralı yazıda Birimler sekmesine giriyoruz ve 2 numaralı işaretli yerde Doldur butonu bastığımızda Bölümleme Stili yerinde Ana Önyükleme Kaydı ( Mbr ) yazdığını göreceksiniz. Böylece kullandığınız diskin mbr mi veya gpt mi olduğunu öğrenmiş oldunuz birde bunu video anlatım ile nasıl yapıldığını öğrenelim.

Bir Bilgisayar En Fazla Kaç İşletim Sistemi Kurulur... !!

Bu konumuzda Bir Bilgisayar kaç tane işletim sistemi kurabiliriz ? Bilgisayarda kaç tane Windows kullanabiliriz gibi akıllara gelen soruya cevap vermek istiyorum. Bilgisayarımızda işletim sistemi kurabilmek için Sabit Disk’in kapasitesinin büyük olması önemlidir fakat doğrudan en önemli etken Harddisk’in Biçimlendirilmesi ile ilgili olarak birinci sırada gelir.
harddisk mbr - gpt



Bilgisayar’da işletim sistemi kurabilmek için  Diskin Birincil Bölüm olması gerekmektedir. Yani birincil bölüm için ise Disk Stili MBR ( Ana Önyükleme Kaydı ) olarak ayarlanmalıdır.
MBR ( Master Boot Record ) ; Bilgisayarlar’da sabit disk ilk kayıt sektörleridir . Bir bilgisayar hangi birincil disk’den başlayacağı bu bölümde yani ön yüklemenin seçildiği bölümdür. Kısaca daha net açıklamak gerekirse Bilgisayar’da birden fazla işletim sisteminin kurulu olduğunu düşünelim burada hangi işletim sistemi ile başlayacağı seçeneğinin belirlendiği alandır.
Şimdi yavaş yavaş konumuza girelim , Sabit Disk’te MBR olarak 4 tane ayırabiliyoruz yani bir diskimiz var biz Windows işletim sistemi kurmak için ne kadar mbr ayırabiliriz diye düşündüğünüzde diskimiz sadece dört ( 4 ) partition’a kadar izin vermektedir. Yani o da oluyor ki Bilgisayara dört ( 4 ) adet işletim sistemi kurabiliyoruz . Peki bu ayırdığımız dört partition (bölüm ) kaç gb kadar olmalıdır ?
MBR = 2 TB kadar kapasite sınırına izini verebilmektedir . Disk Kapasitesi 2 TB kadar ayırabileceğiniz için bir sıkıntı olmayacaktır.
Bilgisayarımızın başlangıcında bu MBR yani ön yükleme nasıl ayarlanır ? Bilgisayar başlarken hangi işletim sisteminden başlayacağını nasıl seçerim ?
* Eski Versiyonlar , Hep yeni versiyonları desteklediği için ilk önce eski Windows işletim sistemlerini kurarak başlayın yani Windows XP ‘den sonra Windows Vista , Windows 7 , Windows 10 gibi kurmaya çalışın .Bilgisayar Ön yüklemenin ayarlanması için ;
Bilgisayar üzerinde faremiz’de sağ tuş ile Özellikler Bölümüne giriyoruz. Gelişmiş Sistem Ayarları Gelişmiş Sekmesine giriyoruz.
sistem başlatma
Başlangıç ve Kurtarma adımına giriyoruz ve Sistem başlatma > Varsayılan işletim sistemi ; seçeneğinden Bilgisayar’da yüklü işletim sistemini seçin ve tamam demeniz yeterli olacak böylece bilgisayarınız default olarak seçili gelecek böylece başlangıçta hiç bir düğmeye basmadan 30 saniye sonra otomatik bu seçtiğiniz işletim sistemi ile başlayacaktır. Bu süreyi isterseniz ayarlayabilirsiniz.


Kullandığınız Dizüstü , Laptop bilgisayar’da geriye kalan pil ömrü ne kadar bunu öğrenmek için sizlere hazırladığım pratik bilgileri vermeye devam edeceğim. Dizüstü bilgisayarlarda en önemli parçalar arasında batarya gelmektedir çünkü bu bilgisayarlar portatif olduğu içinbatarya ne kadar çok giderse ömrü uzun olursa o kadar kullanımı iyi olacaktır.

Fabrika’da üretiminden kullanım süresine kadar ve geriye kalan ömür süresini biçim içinde önemlidir. Bu konumuzda pil süresi ne kadar kaldığını bazı komutları kullanarak öğrenebilirsiniz. Buna pil aşınma süresi’de diyebiliriz. Bunun için şimdi size vereceğim komutu çalıştır penceresine yazarak deneyebilirsiniz.
Bunun için dikkat edilmesi gereken Bilgisayarınızda pilin takılı ve olması ve elektrik adaptörünü bağlı olmamasına dikkat ediniz .
Win + R tuşlarını kullanarak Çalıştır Penceresini çalıştıralım. Çalıştır Penceresine ise aşağıdaki komutu yazarak enter tuşuna basarak verileri toplaması bekleyelim
powercfg -energy -output C:\batarya.html
yukarıda komut powercf -energy -output verileri toplayarak C:\batarya.html  yani C: içerisinebatarya.html dosyası olarak bilgileri toplayacak sizde sonucu bu dosya içerisinden okuyacaksınız.
Şimdi bu C: içerisinde batarya.html dosyası açarak geri kalan batarya ömrünü nasıl öğrenebileceğimize ?
batarya verimlilik tanılaması raporu

Güç Verimliliği Tanılaması Raporu olarak ilk önce bilgisayarımız hakkında bilgiler vermektedir. Bununla ilgili olarak daha sonra bataryanın kalan ömrünü ise ;

pil verimli kullanma

Tasarım kapasitesi 540694 Kapasitesi olarak fabrika çıkış kapasitesidir. Son Tam kapasite ile dolumu 38698 gözüküyor yani burada biraz kayıp var benim bilgisayarım 7 yılı yakındır kullanıyorum fakat çoğu zaman bilgisayarımı elektrik gücü ile kullanıyorum buda normal bir şey bu iki değer Tasarım Kapasitesi ve Son Tam Dolum kapasitesi ne kadar bir birine yakın ise o kadar iyidir. Eğer aradaki bu değer açılırsa pilin ömrü kısalmaktadır. Batarya ölmeden önce sizde kontrol ederek durumdan haberdar olabilirsiniz.
Batarya Ömrünü Nasıl Uzatabilirim ?
Bilgisayarınızda laptop – dizüstü bilgisayarda kullandığınız bataryanın ömrünü uzatmak için devamlı olarak pili takılı olarak kullanmayınız. Bilgisayarın pili %70 kadar şarj edili tuttuktan sonra Elektrik gücü ile çalıştırın arada pili kullanın bitirin ve yeniden %70 şarj yaparak tekrar bataryayı yerinden çıkarın ve elektrikte kullanın. Böylece pilin ömrünü uzatmış olursunuz.

Alt Tuşu ile Sonsuzluk ( ∞ ) İşareti Nasıl Yapılır ?

Sozlukluk işareti nedir , sonsuzluk işareti nasıl yaparız bunun hakkında biraz bilgi vereyim dedim . Matematik’de kullanılan ifadelerin sonsuzluluğunu , ebediyenliğini ifade eden simgedir. yan yatmış sekiz veya lemniskat eğrisi gibi bir çok ifade ile de kullanılır bunun yanında ;


sonsuzluk işareti

Burada ifade edilen doğumu ile ölümü arasındaki yaşamından sonrada sonsuza kadar unutulmayacağı anlamı verilmiştir. Şimdi Klavyemizde Alt Tuşunu kullanarak Sonsuzluk işaretini ∞ nasıl veririz .
Alt Tuşu + 8734 tuşlarına basarak ∞  Sonsuzluk işaretini yapabiliriz. Bunun yanında Karakter Eşlemini kullanarak da yapabiliriz. Alt + 8734 tuşlarını kullandığımızda bazen ∞ işareti yerine ▲ işareti de çıkmaktadır. Bunun için Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Karakter Eşlem üzerine geliyoruz ve oradan aradığınız diğer karakterleri de bulabilirsiniz.

7 Şubat 2016 Pazar

Blog Sitesi İle Para Kazanma

Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü ?



Blog yazarak para kazanma mevzusuna son dönemde çok kafa yoruluyor. Ortalıkta öyle şehir efsaneleri dolaşıyor ki, kolay yoldan para kazanmaya hevesli insanlar “blog yazarak para kazanılır mı?” “blog açarak para kazanmak mümkün mü?” gibi soruların cevabını arıyorlar. Ben de naçizane bu sorulara yanıt vermeye çalışacağım. Fakat öncelikle bu noktalara nasıl geldiğimizle ilgili bir nostalji yapmak istiyorum. 

İnternet’in hayatımıza girmesiyle birlikte alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımız da oldukça değişti. Örneğin ben ilk okulda/orta okulda dönem ödevleri veya diğer araştırmalar için evdeki ansiklopedi setlerini karıştırırdım. Hangimizde yoktu ki Meydan Larousse’lar, Ana Britannica’lar, Gelişim Hachette’ler? Şimdi ise yüzlerce cilt ansiklopedi yerine sadece Google’ın arama kutusunu kullanıyoruz :)

Benzer örneği boş valkitlerimizi değerlendirme konusunda da verebiliriz. Eskiden boş arsalarda top oynar, nispeten tenha sokaklarda bisiklet sürer, kalem kağıtları elimize alıp isim-şehir oynardık. Peki şimdi? Bisikleti de bilgisayarda sürüyoruz, topu da bilgisayarda oynuyoruz. Arkadaş sohbetleri bile artık internet üzerinde gerçekleşiyor.

blog açarak para kazanmak
Şimdi, yazı başlığıyla bu anlattıklarımın ne ilgisi olduğunu soracaksınız. Hemen konuya geçeyim. Bilgi edinme ve vakit geçirme alışkanlırımızda olduğu gibi para kazanma yöntemlermizde de internetle birlikte büyük değişimler oldu. Girişimci ruha sahip kişiler, artık sokakta değil internet üzerinde para kazanamaya çalışıyor. Bunun için en çok tercih edilen yöntemlerden biri ise blog açmak.

Peki blog yazarak para kazanmak gerçekten mümkün mü? Veya bu iş göründüğü kadar kolay mı?

Öncelikle bu işe yeni girenlere ya da gireceklere blog açmanın tek başına para kazandırmayacağını söylemeliyim. Blogunuzu açar açmaz bir yerlerden para geleceğini falan sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Blog açmak, para kazanmak için tek başına yeterli değil, blogunuz için düzenli içerik üretmeli, tanıtım çalışmaları yapmalı, geliştirmek için zaman harcamalısınız.

Şimdi size birkaç sorum olacak: Çalışkan mısınız? Disiplinli misiniz? Azimli misiniz? Sabırlı mısınız? Okumayı ve yazmayı seviyor musunuz? Bu sorulara cevabınız evetse açık ve net söylüyorum siz de blog yazarak para kazanabilirsiniz! 
Alışılmışın aksine blog yazarak para kazanma yöntemlerini tanıtmak yerine kişisel deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

3 yılı aşkın süredir Blog Hocam’da yazıyorum ve bu süreçte para kazanabileceğim pek çok fırsat çıktı karşıma. Zaman yetersilziğinden çoğunu değerlendiremesem de hatrı sayılır miktarlarda gelir elde ettiğimi söyleyebilirim. Bakın Blog Hocam sayesinde hangi fırsatlarla karşılaştım ve nasıl para kazandım.
1. Google AdSense ReklamlarıBlog yazarlarının para kazanmaya başladığı ilk ve en basit yöntem bir PPC modeli olanAdSense reklamlarıdır. Biraz zorlu bir onay süreci olsa da, AdSense yayıncısı olmayı başarabilirseniz oturduğunuz yerden para kazanmaya başlayacaksınız. Yapmanız gereken şey AdSense reklamlarını blogunuza eklemek ve ziyaretçilerin bu reklamlara tıklamasını beklemek.

Ben de zaman zaman Blog Hocam’daki AdSense reklamlarını optimize ederek,  buradan kazancımı arttırıyorum. Tıklama başına ortalama 0.30 TL veren AdSense reklamlarını düzgün bir şekilde yerleştirdiğimde aylık  80-90 TL civarında bir gelir elde edebiliyorum.

AdSense’in tık başına verdiği ücretler reklamdan reklama ve blogdan bloga değiştiği için blogunuzun içeriğine, gösterilen reklamlara ve ziyaretçinin ilgisine göre kazancınızın değişebilir. Size düşen şey bol bol faydalı içerik üreterek organik trafiğinizi yani Google’dan gelen ziyaretçi sayısını arttırmak.

2. Bumads İçerikleriDoğan Holding bünyesinde açılan bir içerik pazarlama ajansı olan Bumads, blog yazarlarıyla iş birliği yaparak hem kendi kazanıyor, hem de bloggerlara kazandırıyor. Bumerang’a altın veya platin üye olduktan sonra gelen içerikleri blogunuzda yayınlıyorsunuz ve yayınladığınız içerik başına para kazanıyorsunuz.

Bumads’den gelen ilk teklifi yayınladığımda 2 TL gibi bir ücret almıştım. Tekliflerdeki başarım arttıkça verilen fiyat da arttı doğal olarak. Kullanıcı sözleşmesi gereği teklif başına ne kadar para kazandığımı paylaşamıyorum fakat burada okuduğunuz yöntemler arasında en çok kazandığım yöntem olduğunu söyleyebilirim.

Bumads reklamları blogunuzun türüne göre değişebilir. Örneğin bazı teklifler sadece moda bloglarına gelirken, bazıları sadece teknoloji bloglarına geliyor. Reklamı veren firmanın hedef kitlesine bağlı. umads tekliflerinden kazancınızı arttırmak için yapmanız gereken şey ise o içeriğin daha fazla kişi tarafından okunmasını sağlamak.
3. Banner ReklamlarıBlogunuzun belli yerlerine farklı boyutlarda bannerlar yerleştirmek de kazançlı bir yöntem diyebilirim. Blogunuzun popülaritesine sayısal değerlerine göre kazancınız artabilir.

Blog Hocam’ın reklam sayfasını ziyaret ettiyeniz farklı boyutlarda banner alanları için talep ettiğim fiyatları görebilirsiniz. Banner alanları genellikle dolu için gelen teklifleri geri çevirmek zorunda kalıyorum. Zira blogu bannerlara boğmak kazandırdığından daha fazlasını kaybetttirebilir. Banner reklamlarından aylık kazancım 200 TL civarındadır.

Banner reklamları yerleştirerek blogundan para kazanmak isteyenlere önerim rekabeeti yüksek sektörlerden ilk reklamları ucuza almaları. Çünkü ilerleyen günlerde, rakip annalizi yapan sektördeki diğer sitelerden çok sayıda reklam teklifi gelecektir.

4. Advertorial İçeriklerİnternette tanıtım yazısı olarak bilinen advertorial içerikler backlink çalışması yapan SEO’lar ve sitesini daha geniş kitlelere duyurmak isteyen kişiler tarafından çok sık tercih edilen bir yöntem.

Ben advertorial içerik konusunda çok seçiciyim. Advertorial içerik isteyen bir sitenin konusunu blog yazarlığıyla ilişkilendirip okuyucuya fayda sağlayacak bir hale dönüştürebilirsem yayınlıyorum. Bu şekilde reklamdan alınan verim de artmış oluyor. Advertorial içerik reklam tekliflerinin %90’ının kabul etmiyorum fakat neredeyse her hafta bir adet yayınlıyorum. Yazı başına kazandığım aldığım ise 40 TL.

Advertorial içerik yayınlayarak para kazanmayı düşünenlere küçük bir ipucu vermek istiyorum. Yayınlayacağınız içeriği siz oluşturun ve mutlaka okuyucularınızın ilgisini çekecek türde yazın. Eğitimle veya ekonomiyle ilgili bir blogunuz olduğunu düşünelim. Sırf verdiği yüksek ücret için elektronik sigarayla ilgili bir tanıtım yazısı yayınlamak okuyucu kitlenize küfür etmek gibi olur.

5. Affiliate MarketingSatış ortaklığı olarak bilinen affiliate marketing’de yaptığınız satış veya üye başına komisyon alırsınız. Bir affliate programına üye olduktan sonra size verliecek affiliate linkini ve bannerını blogunuzda paylaşarak o link/banner üzerinden yapılan satışlardan veya üyeliklerden belli bir yüze alırsınız.

Affiliate marketing çok çalışma ve zaman gerektiren bir yöntem olduğu için şuana kadar Blog Hocam’da pek tercih etmedim. Sadece 1 affiliate programına katıldığım üyelik başına 5 TL veren program dahilinde, sisteme 200 küsür üye kazandırarak 1000 TL civarında bir gelir elde ettim. Blog Hocam’ın konseptine uygun, okuyucuyu ilgilendirecek bir programa rastlarsam tekrar deneyebilirim.

Affiliate marketing zor fakat uzun vadede çok kazançlı bir yöntemdir. Özellikle ClickBank gibi yabancı affiliate ağlarında %50-%60 gibi yüksek komisyonlar veren çok kazançlı ürünler ve programlar mevcut.

6. Makale YazarlığıBlog yazarları zamanla kendilerini web için içerik oluşturma konusunda geliştiriyorlar. Bu, yeni bir kazanç fırsatı demek. Çünkü internette makale yazmaya vakti veya yeteneği olmayan yüzlerce şahıs veya firma var ve bular nitelikli yazarlarla çalışmak istiyorlar.

Bana da Blog Hocam sayesinde çeşitli makale ve içerik işleri geldi. Bulardan birkaçını değerlendirdim. Bumads kampanyası dahgilinde İşteLezzet.com’un yüzlerce blogda yaynlananşu içeriğini ben yazdım ve karşılığında 50 TL aldım. Bunu dışında Turkcell ve çeşitli webmaster forumlarından bana ulaşan birkaç kişi için de makale yazdım.

Eğer tüm gününü bilgisayar başında geçiren bir öğrenci veya işsiz değilseniz makale yazarlığı pek kazançlı değil. Çünkü çok düşük ücretler veriyorlar. Ancak benim gibi arada bonus projelere rastlarsanız kaçırmayın. Sevdiğiniz şeyi yaparak yani yazı yazarak para kazanmak kadar keyifli birşey olabilir mi :)

7. Blog MentörlüğüBenim blogum blog yazarlığı ile ilgili olduğu için bu yöntemi blog mentörlüğü şeklinde yazdım sizin blogunuzun içeriğine göre bu isim değişecektir elbette. Burada esas olan yeteneklerinizi bcerierinizi blogunuz vasıtasıyla sunmaktır. Bu sayede çok sayıda teklif alabilirsiniz.

Ben de Blog Hocam sayesinde çok sayıda kişi ve firmadan teklif aldım. Blog kurmak, yönetmek, yol haritası belirlmek gibi konularda hiçbir tecrübesi olmayan kişiler bana ulaşarak birlikte çalışmayı teklif ettiler. Tabi iş güç sahibi olduğum için kabul edemedim fakat  yeterli vakti ve enejisi olanlar için  oldukça keyifli bir iş olabilir diye düşünüyorum.

Siz de uzmanlık alanınızla ilgili blog yazarak bu tür fırsatlar yakalayabilirsiniz. Örneğin çok iyi bir pasta tasarımcısıysanız,  hünerlerinizi blogunuzda sergileyip potansiyel müşterilere veya pasta tasrımcısı arayan şirketlere ulaşbilirsiniz. Emin olun hiçbir CV bu kadar etkili değildir.

8. Çözüm OrtaklığıBlog yazarak çeşitli firmalarla veya markalarla ortak çalışmalara imza atabilirsiniz. Bu konuda son yıllarda büyük gelişmeler oldu Türkiye’de. Yapmanız gereken tek şey ise blog yazdığınız konuda dikkat çekici etkili içerikler üretmek.

Ben de bazı SEO, SEM ve dijital pazarlama ajanslarından birlikte çalışma konusunda çeşitli teklifler aldım. bunlardan  bazılarını da değerledirerek “blogger outreaching” konusunda çözüm ortağı oldum.  Yaptığım şey ise ajanslarla bloggerlar arasındaki bağlantıyı kurmaktı. Karşılığında da belli bir komisyon ödediler.

Siz de benzer çözüm ortaklılkları yapabilirsiniz. Örneğin moda blogunuzla adınızdan söz ettirerek çeşitli markaların bloglarında yazar olabilirsiniz. Veya “Saba Tümer Bloggerlarla Ne Pişiriyor?” projesinde ki gibi firmalarla çalışabilirsiniz.

9. Promosyon ÜrünlerBurada direkt bir para kazanma söz konusu değil. Blogunuz üzerinen yaptığınız çekilişlere sponsor olmak isteyen firmalar size veya seçtiğiniz kişilere belli ürünler gönderirler.

Bugüne kadar ben de sponsorlar sayesinde Blog Hocam’da pek çok çekiliş yaptım ve okuyucularıma binlerce lira değerinde hediye verdim. Hediyeler arasında tek taş pırlanta yüzükler, imzalı kitaplar, tablet bilgisayarlar, mouselar, puzzlelar, mp3 çalarlar, kol saatleri, oyuncaklar gibi küçümsenmeyecek ürünler vardı.

Özellikle bayan makyaj, kozmetik, moda gigi konularda yayın yapan bloglara markaların ilgisi büyük. Siz debu konularda yazan bir blogger olarak okuyucuyla samimi bir iletişim kurup, yazılarınıza reaksiyon almayı başarabilirsiniz, kağınızı çalan kargolrdan sıkılablirsiniz :)

10.Benim Denemediğim Diğer Yöntemler 
Blog yazarak para kazanma yöntemleri bunlarla sınırlı değil. Benim denemediğim bşka yönteler de var. Kısaca bunlardan da bahsetmek istiyorum.

- Link satışı: Backlink çalışması yapan kişilerin linklerini footer veya sidebarınızda belli bir süre yayınlamak karşılığında para alabilirsiniz.

- Ürün satışı: Kendi ürettiğiniz ürünleri veya hizmetleri de blogunuzdan satabilirsiniz. İkinci el kıyafetleriniz, yaptığınız tasarımlar, yazdığınız bir e-kitap vs.

- Blog işletmeciliği: Sıfırdan kurduğunuz bloglara belli bir süre içerik girip, iyi bir yere getirdikten sonra bunları satabilirsiniz.

- Link kısaltma: Bazı link kısaltma servisleri kısalttığnız linklere tıklama başına ücret  ödemektedir. Bu sevislerde kısalttığınız linkleri blogunuzun çeşitli yerlerind kullanarak para kazanabilirsiniz.

Hala Bir Blogunuz Yok mu?

Eğer henüz bir blogunuz yoksa fakat bu yazıyı okduktan sonra blog açarak para kazanmaya karar vediyseniz, sizi blog açma işleminin aşamalarını anlattığım yazıya yönlendirmek istiyorum.

Blog Açtıktan Ne Kadar Sonra Reklam Almalıyım? 
Bunun belli yok. Önemli olan blogunuzun reklam almaya hazır olup olmadığıdır. Bazen 1 ay sürer, bazen 1 yıl. Blogun reklam almaya hazır olup olmadığını nasıl anlayacağınıza gelince sizden reklamverenlerin bloglardan beklentilerini yazdığım yazıya okumanızı isteyeceğim. Buradaki beklentilerin bir kısmını karşılayabiliyorsanız, reklam almaya başlayabilirsiniz.

Reklamverenlere Nasıl Ulaşabliirim? 
İlk zamanlarda fazla tanınan bir blog olmadığınız için reklam verenlerin size ulaşmaları zordur. Bu dönemde Webmaster forumlarından faydalanabilirsiniz. Webmaster forumları bu tür ticaretlerin yoğun bir şekilde yapıldığı platformlardır. Buralarda yeni bir konu açarak blogunuza reklam aldığınızı duyurabilir veya reklam vereceğini duyuran kişilerin konularına cevap yazarak sizin blogunuza reklam verebileceklerini söyleyebilirsiniz.

Ben de ilk banner ve advertorial içerik reklamlarımı bu şekilde Webmaster forumlarından almıştım. Fakat zamanla reklam sayfasından o kadar çok teklif gelmeye başladı ki Webmaster forumlarındaki mesajlarla uğraşmama hiç gerek kalmadı. Sizlere de mutlaka detaylı ve net bilgiler veren bir reklam sayfası oluşturmanızı öneririm. Popülariteniz arttıkça bu sayfadan bol bol teklif gelecektir.

!!! Son olarak size bir listeye katılmanızı önerceğim. Bu liste bir reklam mail listesi. Bir reklam projesi olduğunda bu listedekilere mail gönderilerek haber verilir. İlgilenenerle görüşmeler yapılarak advertorial içerikler ve banner reklamları ile ilgili görüşmeler yapılır.

Listenin sahibi benim ve mailleri ben gönderiyorum. Dolayısıyla hiç bir spam veya gereksiz mesajla muhattap olmayacağınızın garantisini veriyorum. Sadece reklam projelerinde size bir mail gönderilecek. İlgilnizi çekerse cevaplarsınızi ilginizi çekmezse silersiniz.  Ayrıca istediğiniz zaman tek bir tıklamayla listeden çıkabilirsiniz.



Kutuya e-mail adresinizi yazıp katıl butonuna bastıktan sonra adresinize bir onay maili gelir. Bu maildeki onay linkine tıklamadan listeye katılmış sayılmazsınız. bu işlem başkalarının e-mail adresini yazmamak için yapılır.
Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü ? Blog yazarak para kazanma mevzusuna son dönemde çok kafa yoruluyor. Ortalıkta öyle şehir efsaneleri dolaşıyor ki, kolay yoldan para kazanmaya hevesli insanlar “blog yazarak para kazanılır mı?” “blog açarak para kazanmak mümkün mü?” gibi soruların cevabını arıyorlar. Ben de naçizane bu sorulara yanıt vermeye çalışacağım. Fakat öncelikle bu noktalara nasıl geldiğimizle ilgili bir nostalji yapmak istiyorum.
123

6 Şubat 2016 Cumartesi

GİRİŞ





Bu sayfaları okurken muhtemelen aklınıza "İnternetten para mı kazanılırmış?" sorusu takılacaktır. Evet, gerçekten internetten para kazanabilirsiniz, hem de dünyanın en büyük internet firması Google aracılığı ile. Bunun için tek gerekli olan bir web sayfasına/sitesine sahip olmak. Tek bir sayfa olabileceği gibi son derece büyük bir portala sahip olsanız bile Google Adsense sistemine kayıt olarak kazanmaya baþlayabilirsiniz. Neden siz de Google'dan para kazanan pek çok insandan biri olmayasınız? Siz de internetten para kazanılabileceğine inanıyorsanız ve gelir elde etmek istiyorsanız lütfen sizlere anlatacağımız işlemleri dikkatle uygulayın.

Eğer hazırsanız bir sonraki konudan okumaya devam edin..

Google Adsense Kayıt

>>KAYIT<<

Google Adsense servisine blogumun sağ tarafındaki "Bu websitesi Google Adsense ile gelir elde ediyor" logosuna tıklayarak Adsense anasayfasına ulaşın.

Karşınıza çıkan sayfada orta kısımdaki "Şimdi Kayıt Olun" yazılı tuşa basarak bilgilerinizi gireceğiniz ilk sayfaya ulaşın. Evet şu anda Google Adsense kayıt sayfasındayız. Buradaki bütün adımları birlikte tek tek dolduralım:

Web Sitesi Url'si : Sayfanıza Google kodlarını ekleyeceğiniz sayfanızın adresini yazın.(http://ali.sitemynet.com, www.ahmet.com gibi)




Web Sitenizin Dili : Sayfanızın dilini açılır menüden seçiniz. (Sayfalarınız Türkçe olabileceği gibi yabancı dilde de olabilir.)
Hesap Türü : Kişisel seçin.
Ülke veya Bölge : Türkiye'yi seçin.
Alacaklı Adı : Buraya tam ve doğru olarak adınızı soyadınızı girin.(Türkçe karakter kullanmayın. Huseyin OZTURK gibi yazın)
Adres : Tam ve doğru olarak adresinizi girin.(Türkçe karakter kullanmayın. Ataturk Mah. Osmanli Sok. gibi yazın)
Şehir : Bulunduğunuz şehri yazın.(Türkçe karakter kullanmayın. Eskisehir veya ESKISEHIR gibi yazın.)
Posta Kodu : Bulunduğunuz yerin posta kodunu yazın.
Telefon : Telefon numaranızı girin.
Fax : Arzu ederseniz fax numaranızı da girebilirsiniz.

Periyodik haberler için anket gönderiminden bahseden metnin yanındaki kutuyu işaretleyin.

Kurallar : Kurallar bölümündeki 5 kutucuğu da okeyleyin.En son olarak Bilgileri Gönder tuşunu tıklayın.

Açılan sayfada girmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunu kontrol edin. Herhangi bir eksiklik varsa Geri tuşuna basarak doğru bilgileri girin. Eğer bilgileriniz doğruysa Sizi En İyi Hangisi Tarif Ediyor bölümünde Bu diğer hizmetleri kullanmıyorumkutucuğunu işaretleyin.

Bu diğer hizmetleri kullanmıyorum kutusunu işaretlediğiniz anda, yeni bir Google hesabı yaratmanız için bölüm açılacaktır. Burada:

E-Posta : Halen kullanmakta olduğunuz email adresinizi giriniz. (ahmet@mynet.com gibi). Şifre : Google adsense için kullanacağınız şifrenizi girin ve hemen altında şifrenizi tekrar girin.Son olarak kelime doğrulama bölümünde görünen karakterleri altındaki boşluğa girerek Devam Et tuşuna basın.

Dikkat : Girdiğiniz email adresi ve şifre, sizin Google Adsense için kullanacağınız kullanıcı adı ve şifre olacaktır. Lütfen unutmayınız.

Eğer herhangi bir yanlışlık yapmadan tüm adımları tamamladıysanız Devam Et tuşuna bastıktan sonra karşınıza Google Adsense'in size teşekkür eden sayfası ile karşılaşacaksınız.Bu sayfayı gördükten birkaç dakika sonra kayıt esnasında verdiğiniz email adresinize doğrulama maili gelecektir. Buradaki linki tıklayarak email hesabınızı doğrulayın.

Artık Google sizi tanıdı ve kaydettiğiniz sayfayı kontrol ederek, kendi kurallarına uygun olup olmadığını denetleyecektir. Bu denetleme sonunda (bazen yarım saat sonra, bazen birkaç gün sonra) email adresinize yeniden bir mail gelecek ve sayfanızın onaylanıp onaylanmadığı bildirilecektir

Eğer başvurunuz onaylandı ise buradan Google Adsenseye giriş yapabilirsiniz..

Bundan sonra hesabınıza girdiğinizi farzediyoruz.
Reklam kodlarının nasıl düzenleneceğini öğrenmek için alttaki konuyu okuyun..

KODLAR

>>KODLAR<<


Google Adsense başlangıç sayfasından, kayıt esnasında vermiş olduğunuz email ve şifrenizle hesabınıza giriş yapın.

Karşınıza Raporlar, Adsense Kurulumu ve Hesabım başlıklarına sahip bir sayfa açılacaktır. Buradan Adsense Kurulumu sayfasına tıklatıyoruz. Gelen sayfada İçerik İçin Adsense, Arama İçin Adsense ve Tavsiyeler başlıklarını alt alta göreceksiniz. Bu adımları tek tek ayarlayalım.





İçerik İçin Adsense
Adsense Kurulumu sayfasından İçerik İçin Adsense linkine tıklatın.Karşınıza sihirbaz sayfası çıkacaktır. (İlk kez kod oluşturuyorsanız farklı bir sayfa gelebilir, ileri/devam tuşunu tıklatın.) Karşınıza iki seçenekli bir sayfa gelecektir. Reklam birimi ve Bağlantı birimi.Bizim size tavsiyemiz Reklam birimini kullanmanız. Varsayılan olarak zaten bu seçili gelir ve Resim ve Metin reklamlar varsayılan olarak ayarlıdır. Doğruluğunu gördükten sonra Devam tuşuna basarak bir sonraki sayfaya geçin.

Karşınızda Biçim ve Renkler başlıklı iki seçenek olacaktır. Biçim bölümünün yan tarafındaki açılır menüden reklam metinlerinin yayınlanacağı kutucukların boylarını ve şekillerini, renkler bölümünden de sayfanıza uygun renkleri oluşturabilirsiniz. Biçim için Reklam Biçimleri linkine tıklayarak örnek kutucukları görebilir, beğendiğinizin ismini açılır menüden seçebilirsiniz. Yatay olarak 728*90 Leaderboard reklam bannerını ve varsayılan renkleri seçtiğinizi kabul edelim. Seçiminizi yaptıktan sonra devam tuşuna tıklayın.Karşınıza kanal seçim sayfası çıkacaktır. Burayı boş geçerek devam tuşuna tıklatın.Devam tuşuna bastığınız anda Google size ait reklam kodlarını oluşturacaktır. Bu kodları kopyalayarak not defteri veya word belgesine yapıştırarak İçerik Kodları ismiyle kaydedin.

Arama İçin Adsense
İçerik kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim.Buradan Arama İçin Adsense linkine tıklayın.Karşınıza gelen sayfadan Arama Türü'nün karşısında Google Web Search seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. (Ben web search+site search şıkkını tercih etmiyorum şahsen.)

Sayfanın biraz aşağısındaki Arama Kutusu Stili bölümünde kutucukları işaretleyerek arama kutusunun sayfanızda görüneceği şekli belirleyin.Daha fazla seçenek bölümünden sayfanızın dilini (Türkçeyse Türkçe, İngilizceyse İngilizce) seçin ve devam tuşuna basın.Karşınıza çıkan sayfanın altında Daha Fazla Seçenek bölümünde Google Etki Alanı İçin Ülke veya Bölge bölümündeki açılır kutudan Türkiye'yi seçin. (Sitenizin dili İngilizce ise ABD'yi, Almanca ise Almanyayı seçebilirsiniz.). Seçiminiz yaptıktan sonra devam tuşuna tıkladığınızda karşınıza Arama Kodları çıkacaktır. Bu kodları da kopyalayarak Arama Kodları ismiyle kaydedin. (Arama kutusu kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Suistimale çok açık.)

Tavsiyeler 
Arama kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim. Buradan Tavsiyeler linkini tıklayın.Karşınıza kategorilere göre ürünlerin bulunduğu liste çıkacak. Buradan Google Ürünleri satırının karşısındaki Ürünleri Görüntüleyin linkine tıklatın.Karşınıza gelen sayfadan Adsense'yi işaretleyin. Gelen sayfadan tavsiye butonunun (veya yazısının) sayfanızda nasıl görünmesini istediğinize karar verip istediğiniz bir butonun yanındaki kutuyu işaretleyin. Sayfanın en altından Devam diyerek kodların bulunduğu sayfaya ulaşın.Karşınıza gelen kodları kopyalayarak Adsense Tavsiye adıyla kaydedin.

Adsense tavsiye kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim.Tavsiyeler linkini tıklayıp buradan Firefox Artı Google Araç Çubuğu yanındaki kutuyu seçerek devam diyelim. Adsense tavsiyesi için yaptığımız işlemlere benzer işlem yapalım. Sayfamıza uygun butonun şeklini ve tavsiye dilini seçip devam diyelim. Ve çıkan kodları Firefox Tavsiye diye kaydedelim.

Evet, sayfamızda kullanarak gelir elde edebileceğimiz bütün kodlara sahibiz artık. Bu kodları sayfanızda uygun yerlere ekleyip reklam gösterimine başlıyoruz. Yani bu aşamadan itibaren artık para kazanabilirsiniz..

Şimdi hesabımızı nasıl düzenliycez onu görelim.Onunda anlatımı alttaki konuda...

Hesap Düzenleme

>>HESAP DÜZENLEME<<


Evet artık Google hesabımız hazır ve para kazanmaya başladık. Aşağıdaki adımları takip ederek Google'a paramızı nasıl alacağımızı bildirelim.

Goole Adsense sayfasının üstünden Hesabım linkini tıklatın. Karşınıza bilgilerinizin yer aldığı sayfa gelecektir. Bu bilgiler zaten sizin bilgileriniz olduğundan burada sadece Ödeme Ayrıntıları başlığını düzenleyeceğiz Ödeme Ayrıntıları seçeneğinin hemen yanında yer alan düzenle linkine basalım. Karşınıza paranızı nasıl alacağınızı soran sayfa gelecektir. Paranızı çekle, hızlı çekle ve EFT ile alabilirsiniz. Ben sizlere EFT yi tavsiye ediyorum. Çünkü çek bozdurmak zor.




EFT şıkkının altındaki Yeni bir banka hesabı ekleyin şıkkını seçerek devam tuşuna bastığınızda karşınıza Banka Hesap Bilgileriniz çıkacak. Burada sizin isminiz otomatik olarak çıkacaktır, altındaki Hesap Rumuzu hanesine istediğiniz ismi "Benim hesap" "Paracıklar" gibi herhangi bir ismi verebilirsiniz.

Banka olarak açılır listeden hesabınızın bulunduğu bankayı seçin. Hemen arkasından da hesabınızın bulunduğu şubeyi seçin. Hesap numarası hanesine ise size ait olan ve EFT nin gelmesini istediğiniz hesap numaranızı girerek devam tuşuna basın.Artık EFT bilgilerinizi Google'a bildirmiş bulunuyoruz. Bir süre sonra bu hesabınıza Google'dan (BFS Finance Limited ) cüzi bir miktar deneme EFT si gönderilecektir. Gelen bu miktarı Google Adsense hesabınızda hesap bilgilerime girerek doğrulama yaptıktan sonra artık paranız bu hesaba yatacaktır.

Google'dan para alabilmeniz için gereken adımlardan biri de vergi bilgilerinizi Google'ya göndermektir. (Diğer adımlar; EFT hesabını doğrulamak, 100 doları geçmek, Pin numarasını girmek.) EFT hesabını doğrulamayı bir önceki paragrafta izah ettik. Vergi bilgilerinizi ise; Adsense hesabınıza girdikten sonra, Hesabım sekmesinin altında bulunan Vergi Bilgileri linkinden gönderiyoruz. Vergi bilgileri linkine tıkladıktan sonra karşımıza Vergi bilgilerinizi şimdi gönderin butonu çıkacaktır. Bu butonu tıklayarak gelen sorulara Hayır cevabı verin. En sonunda Devam deyin. Karşınıza çıkan metnin en altındaki bölüme adınızı ve soyadınızı yazarak Gönder tuşuna basın. Bu kadar =)

Pin numarası ise; hesabınızdaki para 50 doları geçtikten sonra adresinize (postayla) gönderiliyor. Bu zarfın içindeki pin numarasını Hesabım sekmesi altından giriyoruz.


Bunlarıda hallettikten sonra nasıl kazanacağımızı öğrenicez.Onuda yine alttaki konudan öğreniyoruz..

Nasıl Kazanacaksınız

>>NASIL KAZANACAKSINIZ?<<

Şöyle düşünelim. Ahmet'in LCD televizyon satışı yaptığı bir internet marketi var. Google'a diyor ki "Benim sayfamın reklamını yap, 2000 ziyaretçi gönder, al sana 200 dolar". Google Ahmet'ten aldığı bu para karşılığında, sitelerinde LCD televizyonlar hakkında bilgi veren site sahiplerine reklam kodları gönderiyor. Siteleri ziyaret eden ziyaretçiler sayfada dolaşırken Ahmet'e ait bu reklama tıkladıkları takdirde site sahibi para kazanıyor. İşlemin mantığı bu.




Yani sitenizden para kazanabilmeniz için ilk şart, sayfanızın ziyaret edilmesi ve bu ziyaret edenlerin sayfanızdan Google reklamına tıklamasıdır. Her bir tıklamanın karşılığı kazancınız standart değildir. 1-2 centten başlayıp 1-2 dolara hatta daha yukarı değerlere sahip kazançlar olabilmektedir.
Sayfanıza gelen Google reklamının kalitesinin yüksek olması için sayfa içeriğinizin kaliteli olması gerekir. Örneğin çay bardağı hakkında bir sayfaya gelen reklamların tıklama değeri çok düşük olacaktır. Ancak bilimsel araştırma, sağlık vs. gibi konularda içeriğiniz varsa sayfanıza kaliteli reklam gelecek ve tıklama karşılığı alacağınız kazanç yükselecektir.

Aramalardan da kazancınız benzer şekildedir. Sayfanızdaki arama kutusundan arama yapıldığında sonuçlar listelenecektir. Bu sonuçlar içerisinde Adsense sistemine para vermiş olan sitelerin linkleri en üstte ve bir çerçeve içinde çıkacaktır. Ziyaretçiniz bu linklere tıklarsa kazanırsınız. Çerçeve içinde çıkmayan sonuçlardan kazanamazsınız.

Tavsiylerde ise ; sayfanızı ziyaret eden bir kişi sizin sayfanızdan Firefox indirirse 1 dolara kadar gelir elde etmeniz mümkün ...


Birlikte oluşturduğumuz Adsense Tavsiyesi (Bu site Google Adsense ile gelir elde ediyor tuşu) kullanılarak bir ziyaretçi sizin üzerinizden kayıt oldu diyelim. Sizin üzerinizden üye olan bu arkadaşınız/ziyaretçi 6 ay içinde 5 dolar kazanırsa size de 5 dolar eklenir. Eğer bu arkadaşınız / ziyaretçiniz kayıt olduktan sonra 6 ay içinde 100 dolar kazanırsa size de 250 dolar eklenir. Toplamda 25 arkadaşınız/ziyaretçiniz 100 doları geçerlerse size 2000 dolar eklenir. Nasıl? Güzel değil mi?

Bunlar normal kazanma yollarıydı.Sitenizde daha fazla para veren reklamlar çıkması için neler yapacaksınız.Aşağıdaki Püf Noktalarını okuyun..

Google Adsense Püf Noktaları

>>PÜF NOKTALARI<< 



1. Kaliteli bir içeriğe sahip olan sayfanıza gelen reklam kalitesi de yüksek olacaktır.
2. Yüksek bir ziyaretçi oranı, reklamların tıklanma ihtimalini artıracaktır.



3. İyi ziyaretçi çeken bir site Google aramalarında üst sıralarda yer alacaktır. Bu da her zaman için avantajdır.
4. Sade bir tasarım her zaman için iyidir.
5. Neler yapamazsınız başlığındaki hususlara mutlaka riayet edin.
6. Zaman zaman Genel Hizmet Reklamları çıkabilir (En hızlı koşan kuş hangisidir, Dünyanın en büyük elması hangisidir gibi). Endişelenmeyin. Sayfanızın içeriği ile ilgili reklam bulunamayınca bu tür reklamlar çıkar.
7. Zaman zaman Google Adsense hesabı bakıma alınır, hesabınıza erişemezseniz endişelenmeyin, bir süre sonra tekrar deneyin.
8. Sitenizde Türkçe olarak; bankacılık, bilgisayar, sağlık, cilt bakımı, finans, otomotiv, mücevherat, turizm gibi konulardan bahsetmeniz gelen reklamların da bu doğrultuda olmasını sağlayacaktır. Bu tür reklamların da geliri yüksek olabilir. (Örneğin tatile gittiğinizde Antalyada kaldığınız otelden, tatilde yaptıklarınızdan bahsederseniz sayfanıza oteller ve turizmle ilgili reklam gelecektir.)
9. Sitenizde İngilizce olarak Refinance, Loans, Lawyer, Private Jet, Cancer, Health, Tourism, Dental, Jewelry, Hotels, Automotive gibi yüksek gelir ihtimali olan konulardan bahsetmeniz sizin faydanızadır.
Neler yapamazsınız onuda aşağıdaki konuda açıkladım..